تبدیل شمسی به میلادی
لطفا تاریخ شمسی مورد را نظر را وارد کنید و بر روی تبدیل کلیک کنید.
لطفا تاریخ شمسی مورد را نظر را وارد کنید و بر روی تبدیل کلیک کنید.
سال هجری شمسی یا خورشیدی که با آغاز بهار شروع می شود، بر پایه تقویم جلالی است و همانند تقویم هجری قمری آغاز شمارش آن از زمان هجرت حضرت محمد (ص) از مکه به مدینه می باشد. سال یکم هجری شمسی و هجری قمری با 16 سپتامبر سال 622 میلادی مصادف بود.
تقویم میلادی که امروزه در بیشتر کشورهای جهان استفاده می شود ریشه مسیحی دارد و مبدا آن تولد حضرت عیسی (ع) است. تقویم میلادی نیز دارای سال کبیسه است. هر سال میلادی 12 ماه به ترتیب : ژانویه، فوریه، مارس، آوریل، مه، ژوئن، ژوئیه، اوت، سپتامبر، اکتبر، نوامبر، دسامبر می باشد.
سال شمسی برابر با 365 روز در قالب 4 فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان که هر کدام شامل 3 ماه می باشد. طول ماهها در نیمه اول سال ۳۱ روزه و در نیمه دوم سال ۳۰ روزه است با این تفاوت که ماه پایانی (اسفند) ۲۹ روز است و تنها در سالهای کبیسه ۳۰ روز خواهد داشت. هر سال شمسی از یک فروردین و با آغاز بهار شروع می شود. بلندترین روز سال در ۱ تیر و بلندترین شب سال در شب یلدا (از غروب ۳۰ آذر تا طلوع آفتاب در ۱ دی) رخ میدهد.
یک سال رسمی ایران، یک سال خورشیدی است که تشکیل شده است از ۱۲ ماه، که شش ماه اول ۳۱ روز، پنج ماه دوم ۳۰ روز و ماه آخر ۲۹ روز میباشد. هر ۴ یا به ندرت ۵ سال یکبار طول ماه آخر ۳۰ روز است که آن سال به سال کبیسه معروف است.
از طریق محاسبه لحظه تحویل سال شمسی و لحظه ظهر حقیقی برای نصف النهار رسمی ایران می توان کبیسه بودن سال شمسی را تعیین کرد. به این صورت که:
اگر لحظه تحویل سال، بین بعد از ظهر سیصد و شصت و پنجمین و قبل از ظهر سیصد و شصت و ششمین روز سال واقع شود، سیصد و شصت و ششمین روز سال را نوروز، و سال تمام شده را عادی به حساب میآورند.
اگر لحظه تحویل سال، در بعد از ظهر سیصد و شصت و ششمین روز سال واقع شود، سیصد و شصت و هفتمین روز سال را نوروز، و سال تمام شده را کبیسه به حساب میآورند.