کدو؛ مواد تشکیل دهنده و ویتامین ها
كدو سبز یا Zucchini با نام علمی Lagenaria vulgaris از لحاظ علم گياهشناسي، در بخش ميوهها جاي دارد ولي در آشپزي به عنوان نوعی از سبزيجات محسوب می شود. از لحاظ طب قديم، سرد و خنك كننده است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي ميكند.
کدو از نظر تغذیه ای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب ویتامین C، ویتامین A و ویتامین های B۱ و B۶ و ویتامین K به حساب می آید. کدو به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر و ریبوفلاوین شناخته می شود.
کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز است. از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز می توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین و تریپتوفان اشاره کرد.
در ۱۰۰ گرم كدو مواد زيرا وجود دارند:
كالري ۲۵
آب ۹۴ گرم
پروتئين ۱/۲ گرم
چربي ۰/۲ گرم
قند ۲/۵ گرم
كلسيم ۲۸ ميلي گرم
فسفر ۳۰ ميلي گرم
آهن ۰/۵ ميلي گرم
پتاسيم ۲/۲ ميلي گرم
ويتامين آ ۴۰۰ واحد
ويتامين ب ۱ ۰/۰۵ ميلي گرم
ويتامين ب ۲ ۰/۰۹ ميلي گرم
ويتامين ب ۳ ۱ ميلي گرم
ويتامين ث ۲۰ ميلي گرم
فواید و خواص کدو
حفظ سلامت چشم ها
سلامت چشمهایتان را با خوردن کدو تضمین کنید. کدو با داشتن حجم بالای ویتامین C و لوتئین، به حفظ سلامت چشم های شما و بالا بردن قدرت بینایی تان کمک می کند.
خواص ضد سرطانی
کدو سبز حاوی عناصر ضد سرطانی است و بدن شما را از خطر ابتلا به سرطان کولون روده بزرگ و ابتلا به ام اس محافظت می کند. فیبر موجود در آن مانع از بروز یبوست و بروز سرطان روده می شود و همچنین تحقیقات نشان داده است که عصاره کدو سبز به تخفیف علایم بزرگی خوش خیم پروستات کمک می کند.
کاهش ریسک حملات قلبی و سکته مغزی
کدو موجب کاهش سطوح بالای هموسیستئین خون می شود و این امر، کاهش ریسک ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را به همراه دارد.
منیزیم و پتاسیم موجود در کدو، فشار خون را پایین می آورد و از طریق کاهش فشار خون بالا، به پیشگیری از گرفتگی عروق و بیماری های قلبی در
کدو سبز از اکسیداسیون کلسترول که یکی از دلایل اصلی تجمع کلسترول در دیواره رگ های خونی می باشد جلوگیری می کند.
تقویت مغز و مقابله با پیری
آنتی اکسیدان های موجود در کدو موجب تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن به میزان ۴۰ درصد می شود و با پیری مقابله می کند.
بر طبق تحقیق انجام شده توسط دانشگاه راش در شیکاگو، ویتامین A و E در ترکیب با اسیدهای چرب امگا ۳ جذب آنتی اکسیدن های محلول در چربی را تقویت می کند و به بازسازی مؤثر سلول های مغزی کمک می کند.
کاهش وزن
کدو سبز حاوی بیش از ۹۵ درصد آب می باشد که آن را به عنوان یکی از بهترین غذاها برای افرادی که رژیم دارند، مطرح می کند.
کدو سبز همچنین حاوی کالری کمی است، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن فقط حدود ۲۵ کالری دارد. علاوه بر این مشخص شده است که کدو سبز متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می برد. مصرف کدو به علت پر کردن حجم معده و سیری حجمی می تواند به کاهش دریافت انرژی مازاد بینجامد.
تب را پایین می آورد و برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی غذای مناسبی است.
كدو
قرقره آب کدو برای رفع دندان درد مؤثر است.
براي درمان گوش درد چند قطره آب كدو در گوش بچكانيد.
براي برطرف كردن ا
به پیشگیری از بیماری
کدو سبز به دلیل دارا بودن حجم بالای ویتامین C، به کاهش علایم
مس موجود در این سبزی به کاهش علایم دردناک
پوست خشك شده آن براي درمان بواسير و خونريزي معده و روده مفيد است.
با توجه به پتاسیم فراوان و فیبرهای محلول و نامحلولی که کدو دارد کبد را سرحال می کند و به سم زدایی در بدن می پردازد.
موارد منع مصرف
مصرف زیاد كدو براي كسانيكه طبع سرد دارند و يا در مناطق سردسير زندگي مي كنند خوب نيست زيرا باعث تولید بلغم و سودا در بدن آنها شده و عوارضی مانند نفخ وسنگيني و درد معده، قولنج و بی اشتهایی را به همراه خواهد داشت.
بنابراين اشخاص سرد مزاج، اگر بخواهند كدو بخورند حتما بايد آنرا با ادويه هاي گرم مانند سير، فلفل، زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون و خردل مصرف کنند.
همچنین افراد سردمزاج میتوانند برای بهره بردن از خاصیت کدو، انواع پخته آن را در ماست رنده کنند و کمی خردل، سیر، نمک و نعناع به این ترکیب اضافه و مصرف کنند.
دانستنیهای بیشتر در مورد کدو
كدو یا Zucchini با نام علمی Lagenaria vulgaris، از نظر علم گیاه شناسی یک میوه تابستانی محسوب می شود هرچند که در پخت و پز به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود. کدو یک سبزی استوانه ای شکل شبیه خیار می باشد که دارای طعم تند و شیرینی با هم است.
كدو گياهي است يكساله و خزنده كه برگهاي آن بشكل قلب و پهن و پوشيده از كرك ريز مي باشد. گلهاي آن زرد رنگ است و گل نر و گل ماده آن روي يك پايه قرار دارند. ريشه آن باریك و بلند، كمي شيرين و خوردن جوشانده آن مستي آور است. این گیاه به رنگهای سبز و زرد وجود دارد.
کدو گیاهی سرشار از ماده مغذی است و می توان آن را خام نیز مصرف کرد. عمده تولیدکنندگان این گیاه کشورهای ژاپن، چین، رومانی، ایتالیا، ترکیه، مصر و آرژانتین هستند.